Strand - Hajdúszoboszló

Medencék

A hajdúszoboszlói fürdőkomplexum nemcsak a gyógyulni vágyókat vonzza. A nyári főszezonban a strandturizmus hódít.

A 30 hektáros parkban elterülő strand május 1-től szeptember 30-ig tart nyitva. Nyaranta százezrek nyernek felüdülést a strand 13 medencéjében, köztük a hullám-, pezsgő-, gyerek- és élménymedencékben.

A Széchenyi Terv jóvoltából 2002-ben teljesen megújult a strand infrastruktúrája, az Európai Uniós követelményeknek megfelelő új, vízforgató-szűrő rendszerben üzemelő medencék épültek.

Az igazi szenzáció az úgynevezett mediterrán tengerpart építése volt, mely 6200 m2-es vízfelületével Közép-Európa legnagyobb épített medencéjének számít.

A fokozatosan mélyülő, hullámzó óriásmedence a csónakázótótól gáttal van elválasztva, látványát kalózhajó, világítótorony teszik teljessé.

Homokos partja és a pálmafák a tengerparti fürdőzés élményét keltik.

2005-ben a gyógyvizes pezsgőmedencénél napárnyékolót állítottunk fel az erős sugárzás ellen. A gyermekmedencékben attraktív állatfigurákat helyeztünk el.

A pancsoló medencénél mosolygó fókák és teknősök, a gyerekmedencében lévő vízilovak a fényképezkedő vendégek nagy kedvenceivé váltak.

A kulináris élvezetekről számos csárda, gyorsétterem, fagyizó és egyéb vendéglátó egység gondoskodik a strandon.

A hagyományos magyaros ízek mellett a modern táplálkozás hívei is találnak maguknak finom falatokat. A strand hátsó részében található a nudista sziget naturista vendégek részére.

Sportcentrum

2005. nyarán nyitotta meg kapuit a Mazsi Hungarospa sportcentrum a strand területén belül a Csónakázó-tó partján, ahol hétféle sportág szerelmesei hódolhatnak itt kedvtelésüknek.

A következő sportpályákat térítésmentesen igénybe vehetik azok a vendégek, akik a fürdő belépőt megváltották:

Homokos röplabdapálya, homokos focipálya, betonos lábteniszpálya, street ball kosárlabda palánk, 2 db betonos pin-pong asztal.

Térítési díj ellenében igénybe vehető sportpályák: 5 db salakos teniszpálya.

2008. március 13-án adták át a sportcentrum új szolgáltatását, a műfüves sportsátort, mely egész évben várja a teniszezni és futballozni vágyókat.

A strand több, mint 5 hektáros csónakázó taván lehetőség van csónakázni, vizibiciklizni.

Apartman Hajdúszoboszló
Apartman Hajdúszoboszló
Apartman Hajdúszoboszló
Apartman Hajdúszoboszló
Apartman Hajdúszoboszló
Címkék: hajdúszoboszlói szálláshely | apartmanok Hajdúszoboszlón | hajdúszoboszlói gyógyfürdő | strand hajdúszoboszlón | apartman Hajdúszoboszlón | hajdúszoboszlói szálláshely | Aqupark Hajdúszoboszlón | Hajdúszoboszló Aquapalace | Programok hajdúszoboszlón | akciós szálláshely Hajdúszoboszlón | hajdúszoboszlói apartman
Weboldal készítés: Szimbol Kreatív Stúdió